Tyto stránky použivájí cookies

Náše stránky používají technické, analytické, marketingové cookies. Toto vše potřebujeme pro správnou funkci stránek a pro vyhodnocení, jak jsou naše stránky používány. Pro více informací a nastavení navštivte Informace o cookies.

Nastavení

Konzervanty

Naším cílem při konzervaci objemných krmiv je vyrobit stabilní krmivo s vysokou koncentrací živin. Nejlepším řešením je jednoznačně proces mléčného kvašení, který vytvoří vhodné prostředí, omezuje vliv destrukčních faktorů jako jsou plísně a kvasinky a je energeticky nejméně náročný.

Chemické
 

Chemické konzervanty mají významný antimikrobiální účinek. Svým působením rychle okyselí konzervovanou hmotu, uchovají větší množství energie, redukují máselné kvašení, inhibují tvorbu alkoholu a zamezují rozkladu bílkovin. Je výhodné je použít i k ošetření vrchní vrstvy konzervované hmoty pod plachtu.

Nabídka

Biologické
 

Biologické konzervanty MAGNIVA zlepšují aerobní stabilitu siláží a zaručují rychlý a spolehlivý fermentační proces. Inhibicí rozvoje kvasinek a plísní omezují sekundární kvašení hotových siláží a senáží.

Nabídka

Na téma konzervanty

PF 2022

PF 2022

30 let na cestě

Děkujeme za důvěru, kterou nám dáváte již 30 let.

ZRUŠENO! Seminář "Co děláme pro ekologii?" ZRUŠENO!

Rozhodli jsme se s ohledem na aktuální situaci ohledně Covid-19 semináře zrušit, protože nám nepřijde společensky odpovědné vystavovat přednášející a i Vás posluchače, byť sebemenší, možnosti nákazy a přivést tak Vás nebo Váš podnik do těžkých chvil. Pevné zdraví Vám všem!

Chovatelský svátek PRIM Chomutice 2020

V pátek 4. září 2020 se konal již 26. ročník chovatelského dne „PRIM Chomutice 2020, memoriál Ing. Ladislava Hátle“ a my opět nechyběli.

Nová řada silážních inokulantů

MAGNIVA nahrazuje LALSIL

Objemná krmiva 2019 - klíč ke zdravé produkci mléka

Odborná konference o objemných krmivech.

Shrnutí jarních ZEA seminářů

Shrnuté jarních ZEA seminářů. Co Vám uteklo nebo?

Seminář "BUDOUCNOST KONZERVACE a OCHRANA ŘEPKY NOVĚ A LEVNĚJI"

Sv. Lalsila, patronka úspěšné konzervace, ve spolupráci s firmou ZEA Sedmihorky Vás zvou na odborný seminář Budoucnost konzervace a Ochrana řepky nově a levněji!

Seminář pro vyšší kvalitu potravin

Dovoluje si Vás upozornit na velice zajímavý a aktuální seminář konaný na Ministerstvu zemědělství dne 19.11.2018 na téma: Aktuální problémy bezpečnosti a kvality potravin: kontaminanty v potravinách a v pitné vodě. Seminář nastíní, jakými směry se bude ubírat české zemědělství z pohledu nároků na kvalitu potravin.

Silážování kukuřic v extrémních podmínkách!

Nedostatek vláhy a vysoké teploty letošního roku 2018 v mnoha zemědělských podnicích neumožnil zajištění výroby dostatku senáží.

Sofistikovaným senážováním lze uchovat více živin!

Při prvních sečích vytváříme zhruba ½ zásob objemné píce na celý příští rok! Neudělejte při tom chybu!

Začíná doba elektronická

Přichází doba elektronická, přichází eshop ZEA Sedmihorky.

REVOLUCE v jámě!

Úspěšné moderní konzervanty objemných krmiv zaručují i jejich stabilitu při odběru. Máme řešení pro každou jámu.

Seminář: "Prostřeno v jámě"

Stále se Vám nedaří docílit kvalitní siláže nebo senáže? Přijďte a odborníci Vám poradí.

Seminář: „Receptář konzervace“

Výroba kvalitních senáží a siláží je jednou z nejsložitějších disciplin rostlinné výroby. Přijďte se dozvědět jak na ně.