Konzervanty

Naším cílem při konzervaci objemných krmiv je vyrobit stabilní krmivo s vysokou koncentrací živin. Nejlepším řešením je jednoznačně proces mléčného kvašení, který vytvoří vhodné prostředí, omezuje vliv destrukčních faktorů jako jsou plísně a kvasinky a je energeticky nejméně náročný.

Chemické
 

Chemické konzervanty mají významný antimikrobiální účinek. Svým působením rychle okyselí konzervovanou hmotu, uchovají větší množství energie, redukují máselné kvašení, inhibují tvorbu alkoholu a zamezují rozkladu bílkovin. Je výhodné je použít i k ošetření vrchní vrstvy konzervované hmoty pod plachtu.

Nabídka

Biologické
 

Biologické konzervanty LALSIL zlepšují aerobní stabilitu siláží a zaručují rychlý a spolehlivý fermentační proces. Inhibicí rozvoje kvasinek a plísní omezují sekundární kvašení hotových siláží a senáží.

Nabídka

Na téma konzervanty

Objemná krmiva 2019 - klíč ke zdravé produkci mléka

Odborná konference o objemných krmivech.

Shrnutí jarních ZEA seminářů

Shrnuté jarních ZEA seminářů. Co Vám uteklo nebo?

Seminář "BUDOUCNOST KONZERVACE a OCHRANA ŘEPKY NOVĚ A LEVNĚJI"

Sv. Lalsila, patronka úspěšné konzervace, ve spolupráci s firmou ZEA Sedmihorky Vás zvou na odborný seminář Budoucnost konzervace a Ochrana řepky nově a levněji!

Seminář pro vyšší kvalitu potravin

Dovoluje si Vás upozornit na velice zajímavý a aktuální seminář konaný na Ministerstvu zemědělství dne 19.11.2018 na téma: Aktuální problémy bezpečnosti a kvality potravin: kontaminanty v potravinách a v pitné vodě. Seminář nastíní, jakými směry se bude ubírat české zemědělství z pohledu nároků na kvalitu potravin.

Silážování kukuřic v extrémních podmínkách!

Nedostatek vláhy a vysoké teploty letošního roku 2018 v mnoha zemědělských podnicích neumožnil zajištění výroby dostatku senáží.

Sofistikovaným senážováním lze uchovat více živin!

Při prvních sečích vytváříme zhruba ½ zásob objemné píce na celý příští rok! Neudělejte při tom chybu!

Začíná doba elektronická

Přichází doba elektronická, přichází eshop ZEA Sedmihorky.

REVOLUCE v jámě!

Úspěšné moderní konzervanty objemných krmiv zaručují i jejich stabilitu při odběru. Máme řešení pro každou jámu.

Seminář: "Prostřeno v jámě"

Stále se Vám nedaří docílit kvalitní siláže nebo senáže? Přijďte a odborníci Vám poradí.

Seminář: „Receptář konzervace“

Výroba kvalitních senáží a siláží je jednou z nejsložitějších disciplin rostlinné výroby. Přijďte se dozvědět jak na ně.